ایلوستریتور چیست ؟

ایلوستریتور چیست ؟
ایلوستریتور یک برنامه برداری (وکتور) برای ایجاد لوگو ، تصویرسازی ، اینفوگرافیک ، آثار هنری و غیره با استفاده از رایانه Windows یا MacOS است. ایلوستریتور در ابتدا در سال 1987 منتشر شد و همچنان در فواصل منظم به روز می شود و اکنون به عنوان بخشی از Adobe Creative Cloud گنجانده شده است.
محیط این نرم افزار همانند سایر نرم افزار های شرکت ادوبی بخصوص نرم افزار فتوشاپ است که همین مساله باعث شده خیلی ها به اشتباه تصور کنند که این دو نرم افزار مشابه هم عمل می کنند در صورتی که کارکرد های این دو کاملا متفاوت است.
ضمن اینکه فتوشاپ یک نرم افزار پیکسلی است و ایلوستریتور برداری است به عبارت ساده تر طرح هایی که در فتوشاپ ایجاد میشوند از لحاظ کیفیت قابل قیاس با ایلوستریتور نیست و در ایلوستریتور میتوان به هر میزان دلخواهی اشکال و طرح ها را تغییر سایز داد بدون هیچگونه افت کیفیتی.
ایلوستریتور به طور گسترده ای توسط طراحان گرافیک ، طراحان وب ، هنرمندان بصری و تصویرگران حرفه ای در سراسر جهان برای ایجاد آثار هنری با کیفیت بالا استفاده می شود. ایلوستریتور شامل بسیاری از ابزارهای حرفه ای طراحی است که می تواند زمان نیاز به ایجاد تصاویر را کاهش دهد.
ایلوستریتور برای ایجاد انواع تصاویر دیجیتالی و چاپی از جمله کاراکتر ، اینفوگرافیک ، لوگو و لیبل و غیره استفاده می شود. ایلوستریتور به کاربر اجازه می دهد تا یک عکس را وارد کرده و از آن برای رنگ آمیزی مجدد یا ایجاد یک شکل جدید استفاده شود.
ایلوستریتور همچنین امکان دستکاری متن را از جهات مختلف ممکن می سازد و ایلوستریتور را به ابزاری مفید برای ایجاد کارت پستال ، پوستر و سایر طرح های بصری تبدیل می کند که از متن و تصاویر در کنار هم استفاده می کند. توانایی Illustrator برای قرار دادن متن در اطراف منحنی به ویژه برای هنرمندانی که لوگو ایجاد می کنند مفید است.
یکی از مهمترین ویژگی های Illustrator این است که آثار ایجاد شده با استفاده از ایلوستریتور بدون افت کیفیت است. این بدان معناست که تصویری که در Illustrator ایجاد می شود می تواند بدون کاهش کیفیت تصویر بزرگ یا کوچک شود. این ویژگی آثار هنری بردار است که از روابط ریاضی در توصیف خطوط ، قوس ها و سایر قسمتهای یک تصویر استفاده می کند.
در مقایسه ، عکسهای ویرایش شده با استفاده از ابزارهایی مانند فتوشاپ وابسته به وضوح هستند و کیفیت تصویر با بزرگ شدن تصویر کاهش می یابد. گرافیک بردار مجموعه ای از چند ضلعی است که تصویر را تشکیل می دهد و به نوبه خود از بردارها تشکیل شده است.
هر بردار از محلی عبور می کند که به عنوان یک گره یا نقطه کنترل شناخته می شود و دارای مکان مشخصی در محورهای x و y در صفحه است. این گره مسیر بردار را تعیین می کند که دارای ویژگی های مختلفی مانند رنگ ، منحنی ، شکل و ضخامت است. موقعیت بردارها را می توان با فرمول های ریاضی به یکدیگر مرتبط کرد ، که هنگام تغییر اندازه تصویر ، موقعیت آنها را دوباره محاسبه می کند.
بخوانید : فتوشاپ چیست ؟
این ویژگی گرافیک برداری در مقایسه با نرم افزارهای تصویربرداری مانند Photoshop ، که از شبکه های پیکسل برای ارائه تصاویر استفاده می کند ، متفاوت است. وقتی این نوع تصویر به اندازه کافی بزرگ شود ، پیکسل های جداگانه شامل یک نقشه بیتی قابل مشاهده می شوند. این پدیده منجر به از دست دادن کیفیت تصویر معروف به pixilation می شود ، که باعث می شود Illustrator برای ایجاد تصاویر بزرگ مانند تابلو بیلبورد بسیار مفید باشد.
نسخه ایلوستریتور سی سی CC
قابل توجه ترین تغییرات در Illustrator CC شامل قابلیت همگام سازی و ذخیره اسناد در فضای ابری است. همچنین می تواند با Behance ادغام شود ، که توسط هنرمندان برای نمایش آثار و نمونه کارها استفاده می شود. ایلوستریتور سی سی همچنین تغییراتی در نحوه انتقال فونت و توانایی همگام سازی و ذخیره تنظیمات رنگ ایجاد کرد. نسخه های مدرن ایلوستریتور سی سی قابلیت هایی برای استفاده از ابزارهای سازگار با صفحه لمسی و ایجاد و ذخیره برس های سفارشی اضافه کرده اند.
توانایی Illustrator در ایجاد و تغییر تصاویر بردار به این معنی است که باید فایل ها را در قالب های گرافیکی بردار ذخیره کند. برخی از این فرمت ها عبارت است از : (SVG) ، (PDF) ، (EPS) ، (AI) و غیره است.
از دیگر ویژگیهای نرمافزار ایلوستریتور :
- طراحی وکتور
- خلق تصاویر سه بعدی خیره کننده
- تبدیل عکس دلخواه به وکتور
- قابلیت تغییر اندازه دلخواه و چاپ کردن با کیفیت بالا
- سازگاری با برنامه فتوشاپ
- طراحی فلت (آیکون – کاراکتر و … )
- و خیلی ویژگی، قابلیت های دیگه…
تاریخچه ایلوستریتور
نسخه 1 Illustrator در ابتدا در سال 1987 برای مکینتاش اپل منتشر شد. در آن زمان ، ادوبی بر توسعه فونت ها و ارائه زبانی که رایانه ها می توانستند برای ارتباط با چاپگرهای اداری ، با نام PostScript استفاده کنند ، متمرکز بود. Illustrator همچنین از تلاش های ادوبی برای توسعه فونت پشتیبانی کرد و همچنین به عنوان یک محصول همراه برای فتوشاپ عمل کرد ، که ادوبی آن را خریداری و توزیع کرد. نسخه اصلی Illustrator حالت پیش نمایش نداشت و کاربران برای پیش نمایش کارهای خود باید پنجره دوم را باز کنند.
ایلوستریتور نسخه 2 در سال 1989 منتشر شد و اولین نسخه ایلوستریتور بود که از سیستم عامل ویندوز پشتیبانی می کرد. Adobe همچنین نسخه های Illustrator را برای سیستم عامل های مختلف دیگر در اوایل دهه 1990 منتشر کرد ، از جمله NeXT ، Silicon Graphics و Sun Solaris. با این حال ، همه این نسخه ها به دلیل فروش ضعیف متوقف شدند زیرا این سیستم عامل ها مورد استقبال گسترده قرار نگرفتند.
نسخه 4 نسخه بعدی Illustrator بود که از ویندوز پشتیبانی می کرد ، همچنین اولین نسخه ای بود که از ویرایش در حالت پیش نمایش پشتیبانی می کرد. با این حال ، این قابلیت تا نسخه 5 که در سال 1993 منتشر شد برای مکینتاش در دسترس بود.
نسخه 6 ایلوستریتور آخرین نسخه ای بود که روی مکینتاش متمرکز بود زیرا رابط کاربری در نسخه های بعدی به طور چشمگیری تغییر کرد تا سازگاری بیشتری با ویندوز ایجاد کند. ادوبی همچنین ویرایش مسیر را در 1997 با نسخه 7 اضافه کرد ، در درجه اول برای شبیه سازی رابط کاربری مشابه با فتوشاپ. این روند تا زمانی ادامه می یابد که دو رابط کار با مسیرها تقریباً یکسان نباشد.
یکی دیگر از تغییرات مهم در نسخه 7 ایلوستریتور اضافه شدن پشتیبانی از فونت های TrueType بود که به طور موثر رقابت بین فونت های TrueType و PostScript Type I را پایان داد. نسخه 7 همچنین اولین نسخه ادوبی ایلوستریتور بود که از افزونه ها پشتیبانی می کرد ، که با افزایش اجازه به اشخاص ثالث برای افزودن قابلیت هایی که بخشی از عملکردهای استاندارد Illustrator نبودند ، قابلیت های آن را بسیار افزایش داد.
Illustrator شامل مجموعه ای از ویژگی ها بود که از انتشار وب در اوایل دهه 2000 پشتیبانی می کرد ، از جمله قابلیت ذخیره در فرمت های PDF و SVG ، و همچنین ارائه پیش نمایش تصادفی برای آثار هنری صادر شده در قالب bitmap (غیر بردار).
ادوبی همچنین Adobe SVG Viewer (ASV) را در سال 2000 معرفی کرد ، که به کاربران اجازه می داد SVG را در بسیاری از مرورگرها مشاهده کنند. ادوبی ASV را در سال 2009 متوقف کرد ، اگرچه Illustrator تا سال 2011 پشتیبانی SVG بومی را برای همه مرورگرهای اصلی ارائه کرد.
انتشار نسخه 11 با عنوان Illustrator CS یا Creative Suite در سال 2003 به بازار عرضه شد. Adobe Creative Suite (CS) همچنین شامل سایر برنامه های طراحی گرافیکی مانند ایندیراین و فتوشاپ بود. این نسخه همچنین اولین نسخه ای بود که از ایجاد اجسام سه بعدی پشتیبانی کرد. ایلوستریتور CS2 در سال 2005 منتشر شد.
ویژگی های جدید CS2 شامل فضای کاری سفارشی و پالت کنترل بود. ادوبی Aldus را خریداری کرد و با این خرید یک برنامه طراحی رقابتی ، فری هند ارائه شد. ادوبی در سال 2007 پشتیبانی از فری هند را متوقف کرد و توسعه ابزارهایی را برای پشتیبانی از انتقال کاربران فری هند به ایلوستریتور آغاز کرد. ایلوستریتور CS3 در سال 2007 منتشر شد و ویژگی هایی از جمله رنگ زنده ، برش مناطق مختلف و یک پنل راهنمای رنگ به آن اضافه شد.
ادوبی ایلوستریتور CS4 در سال 2008 منتشر شد ، که باعث بهبود ابزارهای موجود و معرفی برخی از ویژگی های فری هند مانند قابلیت حفظ چندین صفحه برای طراحی شد. هر سند می تواند نسخه جداگانه ای از یک تصویر را حفظ کند و به کاربران اجازه می دهد چندین نسخه از تصویر را در یک سند واحد ذخیره کنند. ابزارهای اضافی در ایلوستریتور CS5 از جمله یک ابزار گرادینت پیشرفته که کنترل بیشتری را در هنگام دستکاری رنگها در یک مسیر در اختیار کاربر قرار می دهد. یک ویژگی Blob Brush نیز با این نسخه معرفی شد ، که به کاربر اجازه می دهد تا قلم موهای همپوشانی را به راحتی ادغام کند.
ایلوستریتور CS5 که در سال 2010 منتشر شد ، Bristle Brush را معرفی کرد که خطوط های طبیعی تری را ارائه می دهد. نسخه CS6 ، که در سال 2012 منتشر شد ، بسیاری از ویژگی های جدید ، از جمله رابط کاربری جدید و پنل های لایه را معرفی کرد. تغییرات در سطح رنگی و کدهای RGB و نیز رفع باگ های مختلف عملکرد ایلوستریتور CS6 را بهبود بخشید.
پس از ایلوستریتور CS6 ، ایلوستریتور CC را به عنوان بخشی از Creative Cloud معرفی کرد. نسخه فعلی ادوبی ایلوستریتور CC 2021 است.
جدا از این ها در این عرصه ایلوستریتور با یک رقیب قدری همچون کورل دراو در رقابت است که با وجود تفاوت ها و شباهت های میان این دو ، هر نرم افزار طرفداران خاص خود را دارد. در ادامه میتوانید برنامه Adobe Illustrator را از لینک زیر دانلود کنید. منبع : agitraining
این پست چقدر مفید بود؟
دیدگاهتان را بنویسید